Thuisverpleging

Just another SeoBureau site

By - admin

Automatische defibrillators (AED’s)

Onlangs vroeg een collega mij waarom het zo belangrijk is om een automatische externe defibrillator (AED) in openbare gelegenheden te hebben. Drie dingen kwamen onmiddellijk in me op, drie mensen eigenlijk. Een op het oog gezonde en vitale 16-jarige basketbalspeler op de middelbare school, een 38-jarige die net klaar was met zijn dagelijkse workout, en een 65-jarige leidinggevende zonder enige voorgeschiedenis van hartaandoeningen.

Alle drie deze mensen werden getroffen door een plotselinge hartstilstand (SCA), net als 350.000 andere Amerikanen per jaar. Wat nog erger is, is dat minder dan 10% het overleeft. Elke dag sterven 900 mensen aan SCA.

Hoewel veel SCA-slachtoffers een voorgeschiedenis van hartaandoeningen en andere risicofactoren hebben, zijn er ook die niets in de gaten hebben, net als de drie slachtoffers die hierboven zijn genoemd. Plotselinge hartstilstand kan overal en altijd bij iedereen gebeuren – studenten, atleten, leidinggevenden, mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Hoewel het kan gebeuren in combinatie met een hartaanval, is SCA geen hartaanval. Het is een levensbedreigend abnormaal hartritme dat wordt veroorzaakt door een storing in het elektrische systeem van het hart. De enige manier om het hartritme te corrigeren is door defibrillatie.

Op kantoor, in de sportzaal of op school heeft een slachtoffer van een hartstilstand de beste overlevingskansen met een algemeen toegankelijke AED. Volgens de American Heart Association verdubbelt vroegtijdige defibrillatie in combinatie met reanimatie de overlevingskans van een slachtoffer meer dan. De overlevingskans daalt aanzienlijk met elke minuut die verstrijkt zonder reanimatie en defibrillatie.

Hoewel eerstehulpverleners zijn opgeleid in reanimatie en meestal over defibrillatoren beschikken, bedraagt de gemiddelde responstijd 8-10 minuten. Wanneer elke minuut kritiek is, kan een snelle toegang tot een AED het verschil betekenen tussen leven en dood.

Dus de vraag die ik mijn collega stelde was, zijn uw kantoor, sportschool en de scholen waar uw kinderen heen gaan klaar om te redden in het geval van SCA? Denk eens aan de 16-jarige basketbalspeler die tijdens een wedstrijd valt als gevolg van SCA, maar wiens hartslag door een AED weer normaal wordt. Stel je nu eens voor dat er geen AED in de gymzaal of op het schoolterrein was, en dat er pas na minstens acht minuten hulp zou komen. Volgens de American Heart Association daalt de overlevingskans van een slachtoffer van een hartstilstand met 10% voor elke minuut die verstrijkt zonder reanimatie en defibrillatie. Statistisch gezien wordt dit scenario hoogstwaarschijnlijk een plotselinge hartdood.

Hoe zit het met de 38-jarige die onmiddellijk na een training het bewustzijn verliest? Gelukkig heeft het centrum ook een AED, maar stel je nu voor dat die niet goed wordt onderhouden en dat de batterij leeg is. Ook dit SCA-slachtoffer wordt geconfronteerd met een kritieke hoeveelheid tijd zonder reanimatie en defibrillatie. Levens die anders gered hadden kunnen worden, gaan verloren door slecht onderhouden AED apparaten .

Het verstrekken van een AED voor uw organisatie is slechts de eerste stap. Het juiste onderhoud met specifieke intervallen is van cruciaal belang voor het redden van een slachtoffer van een plotselinge hartstilstand, en fundamenteel voor het totale AED-programma. Als u bedenkt dat veel Amerikanen niet eens een AED hebben gezien, is dit een ontmoedigende taak voor elke organisatie.

Stelt u zich eens voor dat één bedrijf uw organisatie zou kunnen voorzien van alle hulpmiddelen die nodig zijn om een leven te redden bij een plotselinge hartstilstand; niet alleen AED-verkoop en uitgebreide training, maar ook één bron voor risico- en juridisch advies, evenals een complete onderhoudsstrategie. AED Authority is de wereldwijde leider in AED verkoop en management programma’s. Het doel is om ervoor te zorgen dat uw organisatie goed voorbereid is in het geval van een plotselinge hartstilstand.

Dus om terug te komen op de oorspronkelijke vraag van mijn collega, waarom is het belangrijk om AED’s op openbare plaatsen te hebben? AED’s redden levens als ze beschikbaar zijn en goed worden onderhouden. Ze brengen het overlevingspercentage van een hartstilstand van 5% omhoog naar 75%.AED kopen? Kijk dan eens bij  aedmaster.nl